PTFK Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Az Ön hálózatépítő partnere

Geodézia

Először a geodétáink felmérik a tervezés előkészítéséhez figyelembe vett szakági térképekhez képest történt változásokat a munkaterületen. A tervezési alaptérképhez felmérést készítenek. Ez után történik a tervezés.

A kivitelezés megkezdése előtt megtörténik a megtervezett létesítmények terepen történő geodéziai kitűzése. Az elkészített tervek alapján, a terepen egyértelműen azonosítható pontból kiindulva, derékszögelést alkalmazva történik a nyomvonal kijelölése pontonként. Az útburkolaton festéssel, a földön cövekekkel jelölik meg a nyomvonalat. A magassági méreteket szintezéssel tűzik ki, de csak olyan terepen, ahol nem vízszintes a talajszint. Hosszabb szakaszok kiépítésénél az országos szintezési rendszert veszik alapul, míg rövid szakaszok esetében relatív szintekkel dolgoznak. Ehhez kijelölnek egy pontot, általában egy magasabban fekvő helyet, és ehhez történik a viszonyítás, és ehhez adják meg a szintkülönbségeket. Libellás módszerrel mérik be az árok fenékszintjét.

A kivitelezés után a geodétáink elvégzik a megvalósult állapot dokumentációját, Megvalósulási térképet készítenek, vonalas létesítmények esetén a földhivatali nyilvántartás felé földmérési munkarészeket készítenek el (pl.):

ˇ Szorgalmi vezeték jog bejegyzése.

ˇ Területosztás.

ˇ Épület feltüntetés, stb.

Képek

PTFK Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Elérhetőségünk:

 

Postacím:

7607 Pécs, Pf. 18

 

Telephely:

7812 Garé

Rákóczi utca

33.

 

Fiók telephely:

7362 Vásárosdombó Béke utca 1/B.

 

Telefonszám:

+36 72/703-015

 

Faxszám:

+36 72/703-015

 

Email: pecstfk@gmail.com

 

Web:

www.ptfk.hu

 

Adószám:

24111733-2-02