Szövegdoboz: Cégnév

Az Ön hálózatépítő partnere

Távközlési hálózatépítés

PTFK Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Légkábel építése, mind optikai, mind rézerű hálózatoknál

Légkábelek építése az előzőleg kiépített oszlopsorra történik. Egyes esetekben, mint például az előfizetőhöz történő bevezetésnél, elképzelhető a falhoz történő rögzítés is. De gyakori a „közös oszlop soros” megoldás is, például az áramszolgáltatóval közös oszlopra történő kiépítés.

A légkábel építése történhet csörlős felhúzással vagy földre kifektetéssel.

 

A légkábeleket oszlop támszerkezetek tartják a földtől megfelelő magasságban. A távközlő hálózatban faoszlopokat a rendszeresítettek, melyek egymástól legfeljebb 50 m távolságra lehetnek. A szokásos távolság 40 m, erősen zúzmarás vidéken 25 m.

Csörlős felhúzáshoz az oszlopokra a tartószerelvények fölé terelő csigákat helyezzük. A kábeldobot emelőre vagy dobszállító pótkocsira helyezzük. A kábelvéget előkészítjük a felhúzáshoz, egy hurkot erősítünk rá, melyhez a csörlő kötelét rögzítjük. A felhúzás során a kábeldobot folyamatosan fékezik, úgy, hogy a kábel az oszlopközökben ne érjen le a földre. Ha a felhúzás megtörtént, a kezdő oszlopnál a földön elkészítjük a végkötést és az oszlopon az oszlopbilincshez rögzítjük. A feszítéshez és a kábel belógás beállításához a kábelt csigasorral feszítjük, majd ideiglenesen rögzítjük. A közbenső oszlopoknál a kábelre felszerelik a függesztőket, majd azokat beakasztják a tartó szerelvénybe. Végül elkészítjük a végkötést.

 

 

A légkábel építés történhet földre fektetéssel is. Ilyenkor a felállított kábeldobról a kábelt lehúzzuk és a nyomvonal mentén a földre lefektetjük. A dobot úgy helyezzük el, hogy a kábel e dob felső részéről tekeredjen le. A kifektetéskor a munka közben ügyelünk arra , hogy a kábel a lefektetéskor sem a földtől, sem a tereptárgyaktól ne sérüljön meg. A kiépítéskor a dolgozóink kábellel az oszlopok mellett azon az oldalon haladnak, mely oldalra a kábel kerülni fog. A kifektetés után a kábelt oszloponként segédkötéllel felhúzzák és a terelő csigákba beakasztják. A kábelfeszítés, a kábelbelógás beállítása és a rögzítés azonos módon történik, mint a csörlős felhúzás során.

Képek

PTFK Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Elérhetőségünk:

 

Postacím:

7607 Pécs, Pf. 18

 

Telephely:

7812 Garé

Rákóczi utca

33.

 

Fiók telephely:

7362 Vásárosdombó Béke utca 1/B.

 

Telefonszám:

+36 72/703-015

 

Faxszám:

+36 72/703-015

 

Email: pecstfk@gmail.com

 

Web:

www.ptfk.hu

 

Adószám:

24111733-2-02